Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Kariyer Planlama ve İnsan Kaynakları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (KARMER) ev sahipliği yaptığı “Kariyer Merkezleri Çalıştayı” 11 üniversitenin katılımıyla düzenlendi.

Karşılıklı Tecrübe Paylaşımında Bulunuldu

SUBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Naci Çağlar ve KARMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Seda Gökdemir Ekici’nin açılış konuşmalarıyla başlayan çalıştay; “Kariyer Merkezlerinin Mevcut Durumu ve Öğrencilere Yönelik Faaliyetleri”, “Mezunlarla İlişkiler”, “Kariyer Merkezlerinin Tanınırlık Faaliyetleri” ve “Dijitalleşme ve Kariyer Merkezlerinin Uyumu” başlıklarında dört oturumda gerçekleştirildi. Çalıştayda üniversiteler karşılıklı tecrübe aktarımında bulundular.

Yeni Çalıştaylar Düzenlenecek

Çalıştayın en öne çıkan kararı Kariyer Merkezleri için ortak bir model/sistem geliştirilmesi temasıyla yeni çalıştaylar düzenlenmesi oldu.

SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık da kapanış oturumuna katılarak tüm katılımcılara çalıştaya verdikleri destek için teşekkür etti.

Çalıştay sonunda tüm katılımcılarla birlikte SUBÜ Stüdyoları ve Teknoloji Yarışmaları Koordinatörlüğü’nü ziyaret edildi.

Katılımcı Üniversiteler;

Bartın Üniversitesi – Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi – Mezun Öğrenciler ve Kariyer Merkezi Koordinatörlüğü

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi - Kariyer Planlama ve Mezun İzleme Uygulama ve Araştırma Merkezi